Verkkosivut ja asiakaskokemus

15.6.2023

Mitä asiakaskokemuksella tarkoitetaan verkkosivuja uusittaessa?

Asiakaskokemus kattaa kaikki ne tuntemukset, mielipiteet ja kokemukset, joita asiakkaasi kokevat vuorovaikutuksessa yrityksesi verkkosivujen kanssa. Hyvä asiakaskokemus on tärkeä, sillä se vaikuttaa asiakkaiden sitoutumiseen, brändin maineeseen ja liiketoiminnan menestykseen.

Alla on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa parantamaan asiakaskokemusta verkkosivujen uudistamisen yhteydessä:

Intuitiivinen navigointi

Suunnittele verkkosivustosi navigointi selkeäksi ja helppokäyttöiseksi. Asiakkaiden pitäisi löytää tarvitsemansa tiedot vaivattomasti. Käytä loogista ja johdonmukaista rakennetta sekä selkeitä otsikoita.

Nopea latausaika

Asiakkaat odottavat verkkosivujen latautuvan nopeasti, joten optimoi sivustosi suorituskykyä vähentämällä tiedostokokoa, hyödyntämällä välimuistia ja käyttämällä riittävän tehokasta palvelinta.

Responsiivinen suunnittelu

Varmista, että verkkosivusi toimivat saumattomasti erilaisilla laitteilla ja näytön kooilla. Sivujen tulee mukautua automaattisesti älypuhelimille, tableteille ja erikokoisille näytöille, jotta käyttäjät voivat navigoida helposti millä tahansa laitteella.

Houkutteleva ulkoasu

Kiinnitä huomiota visuaaliseen suunnitteluun, joka edustaa brändiäsi ja houkuttelee kävijöitä. Käytä harkittuja värejä, korkealaatuisia kuvia ja houkuttelevia typografioita. Huomioi myös sivujen lukukelpoisuus, varmistaen riittävä kontrasti tekstien ja taustojen välillä.

Helppo yhteydenotto

Tarjoa selkeästi näkyvät yhteystiedot ja tukikanavat, joiden avulla asiakkaat voivat ottaa sinuun yhteyttä. Mieti myös chat -toimintoa, joka voi auttaa asiakkaita reaaliaikaisesti.

Sisällön laatu

Tarjoa arvokasta ja relevanttia sisältöä, joka vastaa käyttäjien tarpeisiin. Kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen, tarkista linkkien toimivuus ja varmista, että kaikki tiedot ovat ajan tasalla.

Lomakkeet

Jos sivustolla on lomakkeita, varmista niiden helppo täytettävyys. Pidä kentät selkeinä ja vähennä tarpeettomia tietovaatimuksia. Voit myös harkita automaattisen tiedon täydentämisen toiminnallisuutta, joka helpottaa käyttäjien työtä.

A/B-testaus

Testaa erilaisia verkkosivujen elementtejä ja toiminnallisuuksia saadaksesi tietoa siitä, mikä toimii parhaiten asiakkaiden kanssa. A/B-testaus auttaa sinua optimoimaan sivustosi ja tarjoamaan paremman käyttökokemuksen.

On tärkeää saada palautetta asiakkailta verkkosivujen uudistamisen jälkeen. Voit kerätä palautetta esimerkiksi käyttäjäkyselyiden tai kävijäseurannan avulla. Analysoi saatu palaute ja ota tarvittaessa korjaavia toimenpiteitä asiakaskokemuksen parantamiseksi entisestään.

Muista, että asiakaskokemus on jatkuvaa työtä, ja sitä tulee jatkuvasti kehittää ja parantaa asiakkaiden tarpeiden ja odotusten mukaisesti.

Tarjoamme verkkosivujen parantelua osana sivuston jatkokehitystä

Lisää uutisia

Jutellaan lisää!

Ota yhteyttä