Tikettijärjestelmä vai oma yhteyshenkilö

12.2.2024

Yhteydenpitotavalla on väliä

Järjestelmä vai yhteyshenkilö? Mikä on vaihtoehtojen ero puhuttaessa yrityksen verkkosivujen parantelusta tai jatkokehityksestä?

Kun kyseessä on asiakaspalvelu, yksi keskeisimmistä kysymyksistä on se, millainen yhteydenpitomalli asiakkaille on mieluisin. Kaksi yleistä vaihtoehtoa ovat tikettijärjestelmä ja oma yhteyshenkilö. Kumpi näistä ratkaisuista on asiakkaan kannalta parempi?

tikettijärjestelmä vai oma yhteyshenkilö Oddy Tech

Tikettijärjestelmä "vastaa" välittömästi automaattiviestillä. Oma yhteyshenkilö pienellä viiveellä ja hymy huulilla:)

Tikettijärjestelmä: automaatiota ja tehokkuutta

Tikettijärjestelmä on yleinen tapa hallinnoida asiakaspyyntöjä monissa yrityksissä. Sen avulla asiakkaat voivat lähettää pyyntöjä sähköpostitse tai verkkolomakkeen kautta, minkä jälkeen järjestelmä generoi automaattisesti “tiketin” tai tapausnumeron kullekin pyynnölle. Tämä tapahtuma antaa asiakaspalvelutiimille mahdollisuuden järjestellä ja priorisoida asiakaspyyntöjä tehokkaasti.

Tikettijärjestelmän edut asiakkaalle

Nopea vasteaika: Tikettijärjestelmän avulla asiakkaat saavat yleensä nopean vastauksen, että pyyntö on vastaanotettu ja kirjattu järjestelmään. Tämä ei vielä tarkoita, että asialle tehdään mitään.

Jäljitettävyys: Jokaiselle pyynnölle annetaan oma uniikki tapausnumero, mikä helpottaa sen seuraamista ja mahdollistaa asiakkaan tarkistaa pyynnön tilan milloin tahansa.

Tehokas ongelmanratkaisu: Tikettijärjestelmä varmistaa, että asiakaspyynnöt ohjataan oikealle henkilölle tai tiimille, mikä edistää ongelmien nopeaa ratkaisua.

Oma Yhteyshenkilö: Henkilökohtaista Palvelua ja Yhteydenpitoa

Toinen vaihtoehto on tarjota asiakkaille oma yhteyshenkilö, joka vastaa heidän kysymyksiinsä ja ongelmiinsa. Tämä henkilö toimii asiakkaan pääkontaktina organisaatioon ja varmistaa, että asiakkaan tarpeet tulevat kuulluiksi ja ratkaistuiksi.

Oman yhteyshenkilön hyödyt asiakkaalle

Henkilökohtainen Palvelu: Asiakkaat arvostavat yksilöllistä palvelua ja mahdollisuutta kommunikoida suoraan henkilön kanssa, joka tuntee heidän tarpeensa ja tilanteensa.

Syvällinen Ymmärrys: Oman yhteyshenkilön avulla asiakas voi luoda vahvemman suhteen yritykseen, kun heidän tarpeitaan ymmärretään syvällisemmin ja palvelu voidaan räätälöidä heidän tarpeidensa mukaisesti.

Nopea Reagointi: Henkilökohtainen yhteyshenkilö voi tarjota nopeamman reaktion ja ratkaisun asiakkaan kysymyksiin ja ongelmiin, koska kommunikointi tapahtuu suoraan henkilön kanssa ilman välikäsiä.

 

Yhteenveto

Onko asiakkaalle mieluisampi tikettijärjestelmä vai oma yhteyshenkilö? Kuten monissa asioissa, tässäkin tilanteessa yksi koko ei sovi kaikille. 

Saamamme asiakaspalautteen perusteella olemme päätyneet tarjoamaan omaa yhteyshenkilöä, joka tuntee asiakkaan toiveet ja tarpeet.

Lisää uutisia

Jutellaan lisää!

Ota yhteyttä