Saavutettavat verkkosivut

7.7.2023

Millaiset ovat saavutettavat verkkosivut?

Saavutettavat verkkosivut yritykselle syntyy seuraavia vinkkejä noudattamalla. Lukaise läpi, korjaa virheet tai pyydä rohkeasti apua!

 

Selkeä ja yksinkertainen

Suunnittele verkkosivusi selkeällä ja yksinkertaisella tavalla, jotta käyttäjät voivat navigoida sivuilla helposti. Käytä selkeitä otsikoita, alaotsikoita ja luettelomerkkejä auttamaan sisällön hahmottamisessa.

Saavutettava värimaailma

Varmista, että verkkosivusi värimaailma on saavutettava kaikille käyttäjille, mukaan lukien värisokeille ja näkövammaisille. Vältä liian matalan kontrastin värejä ja varmista, että tekstin ja taustan välillä on riittävästi kontrastia.

Alt -tekstit kuville

Lisää kaikille kuville alt-tekstit, jotka kuvailevat kuvan sisältöä. Tämä auttaa näkövammaisia käyttäjiä ymmärtämään, mitä kuvat sisältävät, ja myös parantaa hakukoneoptimointia.

Käyttöjärjestelmät ja selaimet

Varmista, että verkkosivusi toimii saumattomasti eri käyttöjärjestelmillä (esim. Windows, macOS) ja eri selaimilla (esim. Chrome, Firefox, Safari, Edge). Testaa sivustosi eri ympäristöissä varmistaaksesi sen toimivuuden

Linkit ja navigaatio

Käytä kuvaavia linkkitekstejä, jotka selittävät linkin kohteen. Vältä epäselviä linkkitekstejä, kuten “klikkaa tästä”. Lisäksi varmista, että navigointi sivustollasi on johdonmukaista ja helppokäyttöistä.

Sisällön luettavuus

Varmista, että sivustosi teksti on helppolukuista. Käytä riittävän suurta fonttikokoa ja helppolukuista fonttia. Vältä käyttämästä pelkkää kuvaa tekstisisältönä, koska se ei ole saavutettavaa näkövammaisille.

Lomakkeet ja interaktiivisuus

Tarjoa selkeitä ohjeita lomakkeiden täyttämiseen ja varmista, että virheilmoitukset ovat ymmärrettäviä. Lisäksi harkitse interaktiivisten elementtien, kuten pudotusvalikoiden ja kalenterinäkymien, saavutettavuutta ja käytettävyyttä.

Saavutettavuustiedot

Lisää verkkosivuillesi saavutettavuustiedot, jotka kertovat käyttäjille, miten sivusto on suunniteltu ja toteutettu saavutettavaksi. Tämä auttaa käyttäjiä ymmärtämään, että olet ottanut heidän tarpeensa huomioon.

Nämä vinkit auttavat sinua tekemään yrityksenne verkkosivuista saavutettavat.

Voisiko meistä olle teille apua?

Lisää uutisia

Ota yhteyttä