Verkkosivut ja tietoturva

23.1.2024

Verkkosivut ja tietoturva

Verkkosivut ja tietoturva ovat nousseet monissa kanavissa puheenaiheiksi. Eilen Iltalehti uutisoi Tietoevryn joutumisesta kiristyshyökkäyksen uhriksi.

Yrityksen omien verkkosivujen kohdalla on hyvä tunnistaa tärkeimmät tietoturvaan vaikuttavat seikat ja varmistaa niiden niiden status. 

Verkkosivut ja tietoturva Oddy Tech

Miten parantaa verkkosivujen tietoturvaa?

1. SSL-suojauksen käyttö.

Yksi perustavanlaatuisimmista tietoturvaan liittyvistä toimenpiteistä on SSL-suojauksen käyttö. Tämä salausprotokolla suojaa tiedonsiirron sivuston ja käyttäjän välillä, estäen mahdolliset hyökkääjät pääsemästä käsiksi arkaluontoiseen tietoon, kuten käyttäjätunnus- ja salasanatietoihin. SSL-sertifikaatti antaa myös käyttäjille varmuuden siitä, että he ovat yhteydessä oikeaan sivustoon.

2. Päivitä ohjelmistot säännöllisesti. 

Monet tietoturvariskit liittyvät vanhentuneisiin ohjelmistoversioihin, jotka saattavat sisältää haavoittuvuuksia. Pidä huolta siitä, että verkkosivustollasi käytettävät ohjelmistot, kuten käyttöjärjestelmä, palvelinohjelmisto, ja CMS (Content Management System) eli sisällönhallintajärjestelmä, ovat ajan tasalla. Säännölliset päivitykset auttavat pitämään verkkosivustosi suojattuna uusimmilta uhilta.

3. Vahvat salasanakäytännöt.

Hyvät salasanakäytännöt ovat olennainen osa tietoturvaa. Käytä salasanoja, jotka ovat vahvoja ja vaikeasti arvattavia. Suosittele myös käyttäjiä päivittämään salasanansa säännöllisesti. Kaksivaiheinen todennus tarjoaa lisäkerroksen suojausta ja voi estää pääsyn luvattomilta henkilöiltä, vaikka salasana olisikin saatu selville.

4. Tietomurtojen seuranta ja varhainen havaitseminen.

Asenna verkkosivustollesi tietomurtojen seuranta- ja varhaisen havaitsemisen järjestelmät. Näiden avulla voit havaita epäilyttävän toiminnan nopeasti ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin ennen vakavampien vahinkojen syntymistä. Seurantajärjestelmät voivat myös auttaa tunnistamaan tietoturvaloukkaukset ja auttamaan tutkinnassa niiden alkuperän selvittämisessä.

5. Huolehdi pätevästä varmuuskopioinnista.

Säännölliset varmuuskopiot ovat ensiarvoisen tärkeitä tietoturvan näkökulmasta. Jos verkkosivustollasi tapahtuu tietomurto tai se joutuu hyökkäyksen kohteeksi, voit palauttaa sen nopeasti toimintaan varmuuskopion avulla. Huolehdi siitä, että varmuuskopiot tallennetaan turvallisesti ja säännöllisesti.

Yhteenveto

Verkkosivujen tietoturvan parantaminen vaatii jatkuvaa huolenpitoa ja päivittämistä. Tietoturvatoimenpiteiden implementointi on investointi, joka auttaa suojaamaan sivustoasi ja käyttäjiäsi. Huolehtimalla SSL/TLS-suojauksesta, päivittämällä ohjelmistot säännöllisesti, käyttämällä vahvoja salasanakäytäntöjä, seuraamalla tietomurtoja ja huolehtimalla varmuuskopioista, voit merkittävästi vähentää riskiä joutua tietoturvaongelmiin. Turvalliset verkkosivut ovat olennainen osa luotettavaa ja ammattimaista verkkoläsnäoloa.

 

Lisää uutisia

Jutellaan lisää!

Ota yhteyttä