Verkkosivujen kuntotesti

7.7.2023

Verkkosivujen kuntotesti kertoo mitä kannattaa korjata

Verkkosivujen kuntotesti mittaa sivuston toimivuutta käyttäjän sekä hakukoneiden näkökulmista. Lukaise vinkki, korjaile havaittuja virheitä tai annan meidän auttaa!

Tässä yleisimpiä asioita, joita verkkosivuston kuntotestissä tarkastellaan:

 

Latausaika

Tarkista, kuinka nopeasti verkkosivusto latautuu. Pitkät latausajat voivat johtaa kävijöiden kärsimättömyyteen ja sivuston hylkäämiseen.

Responsiivisuus

Tarkista, kuinka hyvin verkkosivusto mukautuu eri näyttökokoihin ja laitteisiin. Sivuston tulisi näyttää hyvältä ja toimia saumattomasti niin tietokoneilla, tableteilla kuin mobiililaitteillakin.

Tominta eri selaimilla

Testaa, kuinka hyvin verkkosivusto toimii eri verkkoselaimissa, kuten Chrome, Firefox, Safari ja Internet Explorer. Varmista, että sivusto näyttää oikein ja toimii sujuvasti kaikilla yleisillä selaimilla.

Navigointi

Arvioi sivuston navigointirakennetta ja helppokäyttöisyyttä. Tarkista, onko valikko looginen, onko sivujen hierarkia selkeä ja onko kävijöillä helppo löytää tarvitsemansa tiedot.

Sisältö

Arvioi verkkosivuston sisältöä, kuten tekstiä, kuvia, videoita jne. Varmista, että sisältö on laadukasta, helposti luettavaa ja informatiivista. Tarkista myös, onko sivustolla vanhentunutta tai virheellistä tietoa.

SEO optimointi

Tarkista, onko verkkosivusto optimoitu hakukoneita varten. Tarkista meta-tiedot, avainsanat, otsikot ja URL-rakenne. Hyvä hakukoneoptimointi auttaa sivustoa saamaan paremman näkyvyyden hakutuloksissa.

Linkkien toimivuus

Tarkista, että kaikki sivustolla olevat linkit toimivat oikein. Korjaa tai poista rikkinäiset tai vanhentuneet linkit.

Tietoturva

Tarkista, että verkkosivustosi on suojattu tietoturvauhkilta. Käytä SSL-salausta varmistaaksesi, että tiedonsiirto sivuston ja käyttäjän välillä on turvallista.

Nämä ovat vain muutamia tärkeitä tekijöitä verkkosivuston kuntotestissä. Riippuen sivustosi tavoitteista ja tarpeista, saatat haluta tarkastella muitakin näkökohtia. On myös hyödyllistä pyytää palautetta käyttäjiltä saadaksesi lisää tietoa siitä, kuinka sivusto toimii ja mitä parannuksia voit tehdä.

Lisää uutisia

Jutellaan lisää!

Ota yhteyttä