Verkkosivujen auditointi

8.6.2023

Miksi verkkosivut kannattaa auditoida?

Verkkosivujen auditointi on prosessi, jossa tarkastellaan ja arvioidaan verkkosivuston toimivuutta, suorituskykyä, turvallisuutta, käytettävyyttä ja muita tekijöitä. Auditoinnin tavoitteena on tunnistaa verkkosivuston vahvuudet ja heikkoudet sekä antaa suosituksia ja parannusehdotuksia.

Verkkosivujen auditoinnissa voidaan käyttää erilaisia menetelmiä ja työkaluja. Tässä on joitakin yleisiä auditointipisteitä, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Toimivuus

Tarkista, että kaikki sivuston linkit ja toiminnot toimivat odotetusti. Varmista, että sivustolla ei ole rikkinäisiä linkkejä tai lomakkeita.

Suorituskyky

Arvioi sivuston latausnopeus ja suorituskyky eri laitteilla ja verkkoyhteyksillä. Hidas latausaika voi johtaa kävijöiden menetykseen.

Responsiivisuus

Varmista, että sivusto näyttää hyvältä ja toimii moitteettomasti eri laitteilla, kuten tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla.

Käytettävyys

Arvioi sivuston käytettävyyttä ja helppokäyttöisyyttä. Tarkista, että navigointi on selkeää, sisältö on helposti löydettävissä, ja käyttäjät voivat suorittaa toivotut toiminnot helposti.

SEO optimointi

Tutki sivuston hakukonenäkyvyyttä. Analysoi avainsanojen käyttöä, metatietojen oikeellisuutta ja sivuston rakennetta hakukoneystävällisyyden parantamiseksi.

Tietoturva

Tarkista, että sivusto on suojattu haittaohjelmilta ja tietomurroilta. Tarkasta SSL-sertifikaatin käyttö ja salauskäytännöt.

Analytiikka

Arvioi sivuston analytiikkaa ja mittareita. Varmista, että oikeat seurantakoodit on asennettu ja että saat tärkeät tiedot sivustosi suorituskyvystä.

Sisältö

Arvioi sivuston sisältöä ja varmista, että se on laadukasta, hyödyllistä ja ajantasaista. Tarkista oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheet.

Saavutettavuus

Tarkista, että sivusto noudattaa saavutettavuusstandardeja ja on käyttäjäystävällinen kaikille, mukaan lukien vammaiset käyttäjät.

Yhteensopivuus

Varmista, että sivusto näyttää ja toimii oikein eri verkkoselaimissa, kuten Chrome, Firefox, Safari ja Internet Explorer.

Auditoinnin tuloksena saat arvokasta tietoa sivustosi vahvuuksista ja kehityskohteista. Voit käyttää näitä tietoja parantaaksesi sivustosi suorituskykyä, käyttäjäkokemusta ja liiketoiminnallisia tavoitteita.

Tutustu auditointipalveluun!

Lisää uutisia

Jutellaan lisää!

Ota yhteyttä