10 vinkkiä verkkosivujen uusijalle

19.6.2023

10 vinkkiä verkkosivujen uusijalle

Onko verkkosivujen uusiminen mietinnässä? Tässä 10 konkreettista vinkkiä joilla pääset pitkälle.

Määrittele tavoitteet

Ennen kuin aloitat verkkosivujen uusimisen, määrittele mitä haluat saavuttaa sivustollasi. Onko tavoitteenasi myydä tuotteita, tarjota tietoa tai kerätä asiakastietoja?

Käyttäjäystävällinen rakenne

Luo sivustostasi helppokäyttöinen ja intuitiivinen. Suunnittele selkeä navigaatiopalkki ja varmista, että sivuston tärkeät osiot ovat helposti löydettävissä.

Optimoi latautumisnopeus

Nopea latausaika on tärkeää käyttäjäkokemuksen kannalta ja vaikuttaa myös hakukoneiden arviointiin. Käytä kevyitä kuvia, minimoi ulkoisten skriptien määrä ja hyödynnä välimuistitekniikoita.

Responsiivinen suunnittelu

Varmista, että sivustosi on responsiivinen eli skaalautuu ja mukautuu eri laitteille, kuten puhelimille, tableteille ja tietokoneille. Tämä varmistaa, että käyttäjät voivat selata sivustoasi sujuvasti riippumatta käyttämästään laitteesta.

Hakukoneiden huomioiminen

Käytä asianmukaisia avainsanoja sivuston sisällössä, URL-osoitteissa ja metatiedoissa. Optimoi myös sivustosi rakennetta ja varmista, että se on helppo indeksoida hakukoneiden toimesta.

Laadukas sisältö

Tarjoa kävijöille arvokasta sisältöä, joka vastaa heidän tarpeisiinsa. Kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen ja kielioppiin. Käytä houkuttelevia otsikoita, kuvia ja videoita, jotka tekevät sivustostasi visuaalisesti mielenkiintoisen.

Tärkein tieto alkuun

Aseta tärkeimmät tiedot ja kutsuva toiminta ensimmäisille näkymille, jotta kävijät saavat nopeasti olennaisen tiedon sivustosi tarkoituksesta.

Selkeät yhteystiedot

Varmista, että sivustoltasi löytyy helposti yhteystietoja, kuten puhelinnumero, sähköpostiosoite ja yrityksen osoite. Tämä luo luottamusta ja helpottaa kävijöiden kanssakäymistä kanssasi.

Testaa ja seuraa

Tee sivustostasi testejä eri selaimilla ja laitteilla varmistaaksesi sen toimivuuden. Käytä myös analytiikkatyökaluja, kuten Google Analyticsia, seurataksesi sivustosi suorituskykyä ja käyttäjäkäyttäytymistä.

Päivitä ja ylläpidä

Verkkosivujen ylläpitäminen ei pääty julkaisuun. Päivitä sivustosi säännöllisesti uudella sisällöllä, tarkista linkit ja varmista, että kaikki toimii moitteettomasti.

Oliko vinkistä sinulle apua? Sen saa jakaa myös kaverille;)

Verkkosivuja tai verkkokauppaa vailla?

Lisää uutisia

Jutellaan lisää!

Ota yhteyttä