5 syytä valita WordPress

10.2.2022

5 syytä valita WordPress

Tämä digivinkki tiivistää julkaisujärjestelmän selkeimmät edut ja hyödyt asiakkaalle.

1. Valtava kehittäjäyhteisö ja avoimuus

WordPress on maailman käytetyin verkkosivujen julkaisujärjestelmä. Yli 35% kaikista maailman verkkosivuista on toteutettu tällä alustalla. 

Avoimen lähdekoodin ratkaisu

Kukaan ei omista itse koodia, vaan se on kaikkien vapaasti käytettävissä. Mikäli yrityksen verkkosivut on toteutettu tällä järjestelmällä on ne aina mahdollista siirtää toiselle jatkokehittäjälle.

Kehittäjäyhteisö

Alustan idea on se, että jokaisella on oikeus parannella ja tuottaa alustalle uusia ominaisuuksia tai parannella vanhoja. Tuotokset ovat aina kaikkien käytettävissä. Kehittäjäyhteisö on siis maailmanlaajuinen.

2. WordPress mukautuu kaikkeen

Järjestelmää voi muokata ja laajentaa rajattomasti. Tämä on sekä haaste että mahdollisuus. Kaiken ollessa mahdollista saattaa välillä hämärtyä mitä on järkevää toteuttaa.

Perustan toteuttaminen

Ensimmäisenä toteutetaan aina järjestelmän perusasennus, jonka päälle voidaan liittää joko valmiita lisäosia tai tehdä täysin uusia. toiselle jatkokehittäjälle. Oleellista on tunnistaa mitä verkkosivuilta odotetaan.

Tavoitteiden määrittely

Ammattitaitoinen toteuttaja osaa keskustella asiakkaan kanssa tavoitteista ja ehdottaa parhaita ratkaisuja tavoitteiden saavuttamiseksi. Yksi konkreettinen esimerkki on verkkokaupan toteuttaminen. WordPress alustaan on olemassa verkkokaupan lisäosa nimeltään WooCommerce.

3. WordPress ja tietoturva

WordPress on erittäin turvallinen julkaisujärjestelmä oikein käytettynä. Suuri määrä ja huonosti hoidetut palvelut tekevät sen että tietomurtoja tapahtuu.

Käytettävät lisäosat

Tyypillisesti asiakkaan tarpeeseen löytyy monia vaihtoehtoisia lisäosia. Oleellista on valita hyväksi havaitut ja jatkuvasti kehitettävät lisäosat.

Palvelun päivittäminen

Perusjärjestelmään tulee päivityksiä useamman kerran vuodessa. Jokaiseen käytettävään lisäosaan tulee päivityksiä useamman kerran vuodessa. Päivityksissä tulee tyypillisesti jotain lisäominaisuuksia sekä tietoturvapäivityksiä. Mikäli näitä päivityksiä ei toteuteta muodostuu palveluun tietoturva-aukkoja. 

4. Verkkosivujen ylläpito ja jatkokehitys

Verkkosivuja tulee ylläpitää ja huoltaa jo pelkästään tietoturvan säilymisen takia. Toki sisällöt ja yritysten tarjoamat palvelutkin muuttuvat.

Mitä on ylläpito

Yksinkertaisimmillaan ylläpidolla tarkoitetaan palvelinta, nykyään pilvipalvelinta (kovalevyä), jonne verkkosivut on tallennettu. Ylläpito tyypillisesti kattaa palvelimen ohjelmistojen päivitykset. 

Huolenpito

Huolenpidolla tarkoitetaan verkkosivujen koodin eli WordPressin sekä käytettävien lisäosien päivittämistä.

Palvelun jatkokehitys

Hyvänä nyrkiisääntönä voi sanoa, että verkkosivut eivät koskaan ole valmiit. Edellä kuvatut tekniset asiat vaativat jatkuvaa päivittämistä. Tämän lisäksi verkkosivuja kannattaa parannella joka kuukausi sisältöjen, latautumisnopeuden ja Google löydettävyyden osalta.

5. Käyttökokemus

Edellä kuvattujen asioiden lisäksi WordPress on erittäin käyttäjäystävällinen sekä loppukäyttäjille että yritykselle itselleen.

Loppukäyttäjä

Alusta mahdollistaa kaikilla päätelaitteilla (tietokone, tabletti, mobiili) toimivat verkkosivut. Sivut mukautuvat automaattisesti loppukäyttäjän näytön koon perusteella. Eri kokoisilla näytöillä voidaan näyttää myös eri sisältöjä. 

Sivujen ylläpitäjä

Nyt ei puhuta sivujen teknisestä ylläpidosta, vaan sisältöjen ylläpidosta. Teksteistä, kuvista ja videoista. Sisällönhallinta on tehty erittäin helppokäyttöiseksi ja pienellä perehtymisellä voitte ihan itse tehdä sivujen sisältöihin haluamianne muutoksia.

Jukka-Leino-Oddy-Tech

Jukka Leino

Lisää uutisia

Ota yhteyttä