Verkkoanalytiikka Google Analytics

13.6.2023

Miksi verkkosivuilla kannattaa olla verkkoanalytiikka?

Verkkoanalytiikka Google Analytics on suosittu työkalu, jota käytetään verkkosivustojen ja sovellusten kävijätietojen keräämiseen ja analysointiin. Se tarjoaa monipuolisia työkaluja ja raportteja, jotka auttavat ymmärtämään kävijöiden käyttäytymistä, seuraamaan konversioiden tehokkuutta, analysoimaan markkinointitoimenpiteiden tuloksia ja paljon muuta.

Google Analyticsin avulla voit seurata erilaisia tietoja, kuten kävijämääriä, kävijöiden demografisia tietoja, käyttäjäpolkuja, istuntojen kestoa, sivujen katseluita, poistumisprosenttia ja konversioprosentteja. Voit myös asettaa tavoitteita ja seurata niiden saavuttamista.

Seuraavat ovat joitain keskeisiä ominaisuuksia, joita Google Analytics tarjoaa:

 

Kävijäseuranta

Voit seurata kävijöiden lukumäärää, heidän maantieteellistä sijaintiaan, selaintietojaan, käyttöjärjestelmäänsä ja muuta demografista tietoa.

Sivuston suorituskyky

Voit analysoida sivuston tai sovelluksen latausaikoja, laskea sivunäkymät ja tarkastella sivuston käyttötaajuuksia eri aikajaksoilla.

Tavoitteet ja konversiot

Voit asettaa tavoitteita, kuten tuotteen ostaminen, lomakkeen täyttäminen tai sivun lataaminen, ja seurata näiden tavoitteiden saavuttamista sekä konversioprosentteja.

Liikenteen lähteet

Voit tarkastella, mistä lähteistä kävijät tulevat, kuten orgaaninen haku, maksettu mainonta, sosiaalinen media jne.

Reaaliaikainen seuranta

Voit nähdä reaaliaikaisia tietoja kävijöistä, jotka ovat tällä hetkellä sivustolla tai sovelluksessa.

Google Analyticsin käyttö edellyttää, että integroit sen seurantakoodin verkkosivustolle tai sovellukseen. Seurantakoodi kerää tietoja kävijöistä ja lähettää ne Google Analyticsin palvelimille analysoitavaksi. Tämän jälkeen voit käyttää Google Analyticsin käyttöliittymää tietojen katseluun, raportointiin ja analysointiin.

On tärkeää huomata, että Google Analytics käyttää evästeitä ja se kerää henkilökohtaisia tietoja kävijöistä. Siksi on tärkeää varmistaa, että verkkosivustosi tai sovelluksesi noudattavat tietosuojakäytäntöjä ja tarjoavat kävijöille mahdollisuuden hyväksyä evästeiden käyttö.

Google Analytics tarjoaa myös monia lisäominaisuuksia, kuten Analytics 360 -ratkaisun suurille yrityksille, mobiilisovellusseurannan ja mukautetut kampanjaseurannan linkit.

Haluatko teidän verkkosivuille verkkoanalytiikan?

Lisää uutisia

Ota yhteyttä