PWA Verkkosivuista mobiilisovellus

15.9.2023

PWA - verkkosivuista mobiilisovellus

PWA on lyhenne sanoista progressive web application. Käytännössä tällä tarkoitetaan verkkosivuja, jotka on muutettu mobiilisovellukseksi. Mutta miksi kukaan haluaisi muuttaa verkkosivunsa applikaatioksi? Yksinkertaisesti siksi, että mobiilisovellus kulkee ihmisen puhelimessa aina mukana, on helposti avattavissa ja tuottaa loppukäyttäjälle aitoa lisäarvoa.

 

PWA - ominaisuuksia

PWA tarjoaa paljon ominaisuuksia, jotka parantavat asiakaskokemusta. Toteutuksella saadaan verkkopalvelun käyttämisestä puhelimella helppoa ja vaivatonta, mikä usein lisää palvelun käyttöastetta.

PWA voi lähettää käyttäjälle Push-notifikaatioita. Ilmoituksilla voidaan kertoa  käyttäjälle meneillään olevista kampanjoista tai muistuttaa tulevista tapahtumista.

PWA voi hyödyntää puhelimen kameraa. Käyttäjä voi ottaa haluamastaan kohteesta kuvan ja liittää sen suoraan sovelluksen muistiin.

PWA voi hyödyntää puhelimen GPS paikannusta ja tarjota käyttäjän sijaintiin liittyvää lisätietoa.

PWA voi hyödyntää puhelimen sormenjälki- tai kasvotunnistusta, mikäli jonkin toiminteen kohdalla halutaan varmistaa sovelluksen käyttäjän identiteetti.

Näillä erilaisilla ominaisuuksilla saadaan niin käyttäjille kuin yrityksillekin tuotettua lisäarvoa ja annetaan uusia mahdollisuuksia palveluiden kehittämiseen.

PWA - kustannus

Perinteisten natiiviapplikaation kehittäminen ja ylläpito on kallista ja aikaavievää. Tämän vuoksi pienemmillä yrityksillä ei olekaan ollut aiemmin mahdollisuuksia hyödyntää näitä sovellusten tuomia mahdollisuuksia.

PWA mahdollistaa merkittävästi matalamman kustannustason natiiviapplikaation kehitykseen verrattuna.

PWA - hyötyjä

PWA mahdollistaa nykyaikaisten verkkosivujen muuttamisen applikaatioiksi ilman valtavan isoa budjettia. Hyödyntämällä jo olemassa olevia verkkosivuja, voidaan tehdä sovellus, joka toimii monelta osin täysin sovelluksen tavoin, mutta on huomattavasti helpommin ja edullisemmin ylläpidettävissä. Verkkosivuista tehtävään sovellukseen voidaan valita juuri ne sisällöt verkkosivuiltasi, jotka ovat tärkeimpiä asiakkaillesi, ja paketoidaan ne helposti käytettävään muotoon.

Ladattava

Käyttäjä voi ladata PWA sovelluksen puhelimeensa ja aktivoida sen kuvakkeesta.

Offline käyttö

PWA latautuu puhelimen muistiin ja sitä voidaan käyttää myös offline tilassa. Verkkoyhteyden palattua sovellus lataa tietoja jälleen palvelimelta.

Päivitykset

PWA sovellukseen tehtävät päivitykset latautuvat automaattisesti käyttäjien sovelluksiin. Näin voidaan varmistua, että käyttäjillä on aina viimeisin versio sovelluksesta ja sen sisällöstä käytössä.

Laitetaanko myös sinun verkkosivusi tuottamaan aitoa lisäarvoa asiakkaillesi? Varaa ilmainen kahvitteluhetki ja me kerromme, miten se onnistuu.

Oliko vinkistä sinulle apua? Sen saa jakaa myös kaverille;)

Verkkosivuja tai verkkokauppaa vailla?

Lisää uutisia

Ota yhteyttä

Jutellaan lisää!